O scrisoare către biserica din zilele noastre (capitolul 2)

1. Să nu uităm ce ne-a învățat bătrînul apostol Ioan, care la vîrsta de 95 de ani a scris o epistolă, unde ne-a aratat că, priotritatea vieți este părtășia cu Tatăl și cu Fiul Său Iisus Hristos.
2. Umblînd cu Dumnezeu mai bine de 65 de ani, el a reușit să vadă creștini, care și-au pierdut dragostea dintîi față de Domnul (Ap. 2:4) sau, care erau vestiți și aveau o reputație bună, dar erau de fapt moți spiritual (Ap. 3:1).
3. Putem să găsim bucurie în diverse activități, așa ca: sport, muzică, etc. Dar bucuria perfectă o putem găsi doar în părtășia cu Dumnezeu Tatăl.
4. Chiar și psalmistul a recunoscut că în prezența Domnului sunt bucurii nespuse (Ps. 16:11).  
5. Anume această bucurie care vine din părtășia cu Tatăl, L-a motivat pe Iisus Hristos Domnul nostru să sufere crucea. El ne-a arătat, că anume părtășia cu Tatăl este cel mai prețios lucru în univers. Doar cei ce prețuiesc părtășia cu Tatăl la fel ca Iisus Hristos, pot să fie creștini spirituali.
6. Iisus a avut parte de bucuria părtășiei cu Tatăl încă din veșnicii. El a prețuit părtășia cu Tatăl atît de mult, încît se temea ca nu cumva să se întrerupă. Totuși această părtășie a fost întreruptă pentru un timp scurt la crucea de pe Golgota.
7. Rugăciuni repetate, strigăte mari, lacrimi, transpirație ca de singe (Evr. 5:7, Mt. 27:45), iată ce a însoțit ruperea părtășiei lui Iisus cu Tatăl. Și cînd văd cît de ușor și în ce circumstanțe, creștinii de azi renunță la părtășia cu Tatăl, mă iau fiorii.
8. Haideți să nu vorbim în chip ușuratic despre faptul că suntem creștini sau ucenici ai lui Hristos, fiindcă a-L urma pe Hristos înseamnă să prețuești păstășia cu Tatăl așa cum El a prețuit-o.
9. Pentru cel ce-L urmează pe Iisus Hristos, orice păcat este extrem de păcătos și dezastruos, deoarece anume păcatul rupe părtășia noastră cu Tatăl.
10. Atitudinea lipsită de dragoste față de un alt om nu poate fi tolerată, pentru că ea rupe părtășia noastră cu Tatăl.
11. Fie ca Dumnezeu să ne dea descoperire clară fiecăruia, căci a fi un creștin spiritual nu este altceva decît, să te bucuri din plin de părtășia neîntreruptă cu Tatăl ceresc.