Cum să crești spiritual din oricare stare te-ai afla? Evrei 5:7-6:3

Este o mare bucurie în cer și în biserica lui Iisus Hristos, atunci cînd se întoarce un păcatos la Domnul (Luca 15:7). Dar este o tragedie, atunci cînd cel ce s-a pocăit, rămîne un bebeluș spiritual toată viața lui. Menirea fiecarui creștin este să ajungă să fie ca și Iisus Hristos (Rom 8:29). Dacă eu m-am pocăit de păcatele mele, dar continui să am un stil de viață stricat, să invidiez, să mă cert, să fac dezbinări, să fiu nestatornic în credința mea, atunci sunt un bebeluș spiritual (1Cor 3:1-3, Efes 4:14). Pe cînd un om matur spiritual trăiește în desăvîrșire și învață și pe alții să urmeze calea lui Iisus Hristos (Evr 6:1, 5:12).
Să învățăm de la Iisus Hristos cum să perseverăm în creșterea noastră spirituală (Luca 2:52, Evrei 5:7-9). Este necesar să avem o viață bogată în rugăciune ca și Iisus. El avea obiceiul să se roage, dar totuși fiecare rugăciune era una vie, fiindcă stăruia pînă la lacrimi (Luca 22:39-44, Evrei 5:7).
Este necesar să trăim o viață evlavioasă ca și Iisus. A trăi în evlavie, înseamnă să-ți păstrezi duhul nepătat, chiar dacă trăiești într-un trup biologic (1Tim 3:16).
Este necesar să ne învățăm să ascultăm de Dumnezeu, cînd trecem prin dificultăți și suferințe. Iisus a fost batjocurit de frații săi; a fost înjosit de vecinii săi; a fost acuzat pe nedrept de preoți; a fost trădat de ucenii săi și chiar omorît de către cei pe care îi iubea, totuși a fost ascultător pînă la moarte (Fil 2:8).
Umblă cu Dumnezeu (Matei 5:3-4). Nu căuta să te arăți oamenilor că ești bun, ci lui Dumnezeu.
Roagăte lui Dumnezeu (Matei 5:6). Nu căuta să te arăți oamenilor că ai o viață bogată în rugăciune.
Postește pentru Dumnezeu (Matei 5:17-18). Nu căuta să faci aceasta de dragul oamenilor (Isaia 58).
Stăruie în învățătura apostolilor (studiază Scriptura) (FA 2:42).
Prețuiește părtășia cu alți credincioși (FA 2:42).
Roagăte împreună și pentru alți credincioși (FA 2:42).
Practică comemorarea jertfei lui Iisus Hristos împreună cu alți credincioși (FA 2:42).
Astfel vei crește spiritual și nu vei fi neroditor în privința cunoașterii deplină a Domnului nostru Iisus Hristos (2Petru 1:5-8).