Răpirea bisericii lui Dumnezeu (7:9-17)


Înainte ca mînia Mielului să se reverse peste locuitorii pămîntului, biserica Domnului va fi luată la cer, căci Iisus Hristos a răscumpărat-o de la minia lui Dumnezeu (Rom 5:9; 1Tes 5:9). Domnul a promis lui Avram, că va avea o seminție pe care nu o va putea număra nimeni și toți cei ce au o credință ca a lui, vor fi îndreptățiți și răscumpărați (Gen 22:17, Rom 4:16) și așa a făcut.  
Cei ce au crezut în Domnul Iisus Hristos exaltează de bucurie în fața Domnului, aducînd recunoștință pentru mîntuirea pe care Dumnezeu a dăruit-o tuturor credincioșilor (7:10). Acesta este încă un motiv pentru care să ne închinăm și să lăudăm pe Domnul, așa cum o fac toate făpturile cerești (7:11-12). Mai ales că știm că în Apocalipsa sunt descrise șapte scene de închinare lui Dumnezeu. Ceea ce ne învață că închinarea și lauda în cer este continuă. Doar biserica lui Iisus Hristos primește haine albe de la Domnul său și este prezentată sfîntă înaintea Sa (Ef 5:25-27, Ap 3:5). Motivul pentru care ei vor fi scutiți de mînia Domnului și vor sta înaintea lui Dumnezeu ca să-L slujescă este faptul că ei și-au albit hainele în sîngele Mielului (1In 1:7).
Chiar dacă nu ne dorim să trecem prin necazul cel mare, totuși biserica va trece prin marele necaz (7:14). Dumnezeu nu a promis că ne v-a scuti de necazurile venite de la oameni. Dar El ne dă harul Său, care ne este suficient, ca să trecem prin necazuri. Domnul Iisus Hristos este păstorul lor (In 10:11), de atunci încolo El va avea grijă de ei, așa ca să nu le fie foame sau sete și nu vor mai avea suferințe și lacrimi (7:16-17). Acolo nu va fi nimic care să nu ne satisfacă. Prin multe necazuri vom intra în împărăția lui Dumnezeu (F.A. 14:22), dar odată ce vom fi acolo, vom avea parte de o satisfacere totală.